Maak kennis met Teun van Veen

Onze collega Teun van Veen is alweer een tijdje werkzaam bij ons en is als projectmanager verantwoordelijk voor de nieuwbouw van de McCain friet fabriek in Lelystad. Een project dat op dit moment in de engineeringsfase zit. Een mooie uitdaging waar Teun met zijn 30 jaar projectmanagement ervaring in Food en Pharma zijn tanden graag in vast bijt. 

Om Teun beter te leren kennen hebben we een aantal vragen voorgelegd. Hoe hij denkt over de volgende dilemma’s lees je hier.

Creatief of analytisch?

Analytisch. Ik laat de informatie graag eerst bezinken voordat ik een besluit neem of conclusies trek.


Vasthoudend of meegaand?

Ik heb veelal een leidende rol binnen het team. Om ervoor te zorgen dat het project niet alle kanten op gaat stel ik me vaak vasthoudend op.  


Op de voorgrond of bescheiden?

Ik heb er geen moeite mee om op de voorgrond te treden wanneer dit nodig is, maar ik vind dat de credits daar moeten vallen waar ze horen. In de meeste gevallen is dit door de effort van het gehele team.


Teamgericht of taakgericht?

Deze is voor mij overduidelijk: Teamgericht. Dat is mijn taak als projectmanager. Ik vind het belangrijk om mensen in de juiste rol te plaatsen. Om dit te bewerkstelligen blijf ik met de teamleden in gesprek, observeer ik veel en stuur ik waar nodig bij. 


Overwogen of impulsief?

Ik observeer en luister vooral. Ik denk na over de verschillende mogelijkheden en opties voordat ik handel.


Koffie of Thee?

Koffie, gewoon zwart. Bovendien heb je op de bouw heb je geen andere keuze. 


Koffie drinken met Teun? Mail naar tvanveen@planb-advies.nl

Teun van Veen

Achtergrond

Na mijn HBO-studie elektrotechniek ben ik aan de slag gegaan als process control engineer in de chemiebranche.  Al snel kwam ik erachter dat het  ‘overall’ projectmanagement mij meer aansprak. In deze rol heb ik onder andere als project- en engineer manager meegewerkt aan de nieuwbouw/verbouw van de fabriek voor kinder- en medicinale voeding bij Abbott. Daarnaast heb ik vooral veel ervaring opgedaan in de food en pharma branche in de rol van afdeling- en projectmanager. 

Specialisaties

Door mijn jarenlange ervaring kan ik inmiddels wel zeggen dat ik gespecialiseerd ben in nieuw- en verbouw van food gerelateerde fabrieken. Ik vind het prachtig wanneer ik mag bijdragen aan het opstarten van een productielijn. Om vervolgens deze producten te zien liggen in de schappen van de supermarkt. Dat geeft mij een heel voldaan gevoel. 

Teun, wat doe je in je vrije tijd?

Ik houd van; lekker eten (af en toe op ster niveau), wandelen, uitwaaien en het maken van stedentrips. Ook mag ik graag een goede film kijken en lees ik (meestal in de vakantie) boeken. Mijn auto (een Audi TT) is een grote hobby van mij, ik mag er graag aan sleutelen en natuurlijk graag mee toeren.