Academie

Bij Plan B hebben we een sterk geloof in High Reliability Projectmanagement (HRP). We zien het als onze missie om een beweging op gang te brengen rondom dit gedachtengoed. Daarom houden we onze kennis en ervaring niet exclusief voor onszelf, maar delen we deze graag met belangstellenden. 

Dat we zelf fan zijn van HRP is niet vreemd. We hebben de projectfilosofie immers zelf ontwikkeld en steeds verbeterd. Maar ook onze klanten en relaties ondervinden dagelijks dat HRP dé manier is om complexe projecten succesvol te managen. Om ook anderen te inspireren en trainen in High Reliability Projectmanagement verzorgt Plan B:

  • Masterclasses
  • Coaching
  • Leergang Projectmanagement

Plan B masterclasses
Met enige regelmaat organiseert Plan B masterclasses rondom relevante thema’s binnen project- en verandermanagement. Denk aan een masterclass over het managen van scale-ups of over leiderschap. Een externe deskundige of een van onze eigen Plan B-ers deelt zijn visie en ervaringen op het thema. Vervolgens ga je met gelijkgestemden uit de zaal in gesprek voor een verdieping op het onderwerp. Elke masterclass wordt gezamenlijk, in een informele sfeer afgesloten.

Coaching in projectmanagement
Je bent al jaren projectmanager, maar merkt dat je blijft hangen op bepaalde punten. Of je bent net gestart als projectmanager, maar moet je eigen rol en stijl nog ontdekken. In beide gevallen biedt Plan B een-op-een coaching.

In een intake wordt een concrete coachvraag geformuleerd om mee aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld: Hoe stuur ik mijn team beter aan? Hoe verbeter ik de communicatie met de opdrachtgever? Hoe kan ik beter omgaan met de politieke verhoudingen in projecten? Vervolgens begeleidt Bernard Sluis, partner van Plan B en ervaren coach en verandermanager, je in een aantal sessies (vaak 4 tot 8 sessies) bij het behalen van je leerdoelen. Afhankelijk van de behoefte vindt coaching plaats op de eigen werkplek, bij Plan B of online.

Leergang Projectmanagement
Voor de doorgewinterde projectmanager die nóg beter wil worden in zijn vak, heeft Plan B de Leergang Projectmanagement ontwikkeld. We gaan op zoek naar blinde vlekken in je vak en versterken je vaardigheden om multidisciplinaire teams in complexe projecten te managen. De leergang is een opleiding van een half jaar met vijf modules. Tussen de modules door, werk je aan opdrachten en breng je het geleerde in de praktijk. In kleine groepjes vindt intervisie plaats. Je rondt de leergang af met een eindopdracht. Op dit moment wordt de leergang incompany georganiseerd. Wil je meer weten over de mogelijkheden neem dan contact op.

Meer weten?

Juliette Cortet
Juliette Cortet heeft na haar vliegende start als projectmanager, ervaren dat ze ook van het opzetten en begeleiden van leertrajecten enorm veel energie krijgt. Haar betrokkenheid bij het leerdoel van de deelnemers en motiverende aanpak is in deze trajecten van toegevoegde waarde. Meer over Juliëtte
Neem contact op met Juliëtte

Op de hoogte blijven?

Een seintje ontvangen als we een masterclass organiseren? In onze nieuwsbrief delen we de onderwerpen en data. Meld je hieronder aan voor onze nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte