Leergang Senior Projectmanagement

Wil jij als senior projectmanager jouw invloedssfeer in complexe projecten vergroten? Heb jij behoefte aan handvatten voor meer regie op de projectcultuur en samenwerkings- en besluitvormingsprocessen? De leergang voor Senior Projectmanagers is speciaal ontwikkeld voor ervaren projectmanagers die een volgende stap willen zetten in hun leiderschap en de professionalisering van complexe multi-disciplinaire projecten. De leergang richt zich volledig op de irrationele processen in projecten: interactie en emotie. Jij krijgt nu de kans ook deze volgende stap te maken.

Na een reeks succesvolle incompany programma’s is het mogelijk om deel te nemen aan deze unieke leergang op basis van open inschrijving!

Intensieve leergang voor meer regie
De Plan B Academie biedt een uniek leertraject voor senior projectmanagers die hun rol willen verdiepen en meer invloed willen krijgen op de interactie in hun projecten. Op basis van verschillende thema’s waarin ‘regie voeren’ centraal staat, werken we aan de bewustwording van eigen emoties, de interactie met de omgeving en het beïnvloeden van houding en gedrag. Op die manier krijg en behoud jij meer sturing over jouw projecten. In de leergang staat de praktijk centraal. We leren aan de hand van relevante ervaringen van trainers én deelnemers uit hun eigen praktijk cases en projecten. Om de opgedane kennis en inzichten eigen te maken werken we met trainingsacteurs. Je hoort, ziet en ervaart zo hoe het werkt om te opereren op het snijvlak van techniek én psychologie

Inhoud van de leergang
De leergang bestaat uit vijf tweedaagse modules. In deze modules werken we aan de volgende thema’s:

  • Herkennen van je eigen natuurlijke reflex in lastige situaties: je leert hoe je jouw handelen kan aanpassen en daarmee grip krijgt op de situatie;
  • Jouw invloed op het gedrag in projecten en het ontwikkelen van een voor jouw project effectieve projectcultuur;
  • Hoe jij doormiddel van het beïnvloeden van interactie in jouw projectteam en met de omgeving impact kan maken;
  • Doorgrond hoe politiek en macht in jouw project werkt en hoe dit tegen óf juist voor je kan werken;
  • Wat te doen als het misgaat? Hoe chaos en orde samengaan in jouw project en welke interventies dan passend zijn.

Na de laatste module sluiten we de leergang samen met alle deelnemers en zijn/haar leidinggevende af met een reflectie op de groei en ontwikkeling van alle deelnemers. Een moment om te vieren!

Wat de leergang jou brengt
Met de deelname aan deze leergang ontwikkel jij de nodige skills om objectief jouw eigen invloed op het project te beoordelen, want het begint immers bij bewustwording. Vervolgens krijg je tools aangereikt om effectiever te worden en regie te nemen over het team en de impact op het resultaat. We helpen je aan een breder en flexibeler gedragsrepertoir waar je veilig mee kan oefenen met gelijk gestemde projectmanagers. Je leert dus niet alleen, maar met en ván elkaar. We maken je bewust en geven je inzicht in de verschillende ‘onderstromen’ in communicatie met en van stakeholders, om vervolgens je eigen beïnvloedingsstrategiën hierop aan te passen. En als het dan toch misgaat? Dan heb je in deze leergang geleerd hoe je dit kan zien aankomen, hoe je hierop kan anticiperen en weer kan ombuigen naar een succes. Kortom een unieke en bovenal complete opleiding voor meer regie en impact op projecten!

Voor wie
Deze leergang past bij jou als jij:

  • open staat om te leren en te veranderen ten gunste van jouw eigen persoonlijke ontwikkeling en groei;
  • behoefte hebt aan verdieping in jouw rol als senior projectmanager;
  • een opleiding op minimaal HBO-niveau hebt behaald, bijvoorkeur in een technische richting;
  • minimaal 5 jaar ervaring hebt met het leiding geven aan een projectteam in complexe (investerings) projecten;
  • reeds verschillende projectmanagement methodes hebt beproefd zoals Prince 2 of IPMA C.

Leren in een inspirerende omgeving
De bijeenkomsten vinden afwisselend plaats op inspirerende locaties die het thema van de bijeenkomst versterken. Tijdens de bijeenkomsten ontbreekt het je nergens aan, zodat jij je volledig kan richten op jouw persoonlijke groei en ontwikkeling. Om die reden is ook bij iedere module een compleet verzorgde overnachting met ontbijt voor je geregeld. Benieuwd naar de locaties en andere praktische zaken voor deze leergang? Download de pdf voor uitgebreide informatie.

Kosten
De investering voor deze volledig verzorgde leergang bedraagt € 7.790,- excl. btw. Dit is een ‘all in’ bedrag, inclusief verzorging gedurende de trainingsdagen, lunches, diners en overnachtingen met ontbijt.

Interesse?
Enthousiast geworden om aan de slag te gaan met meer regie en impact op jouw projecten? Meld je dan nu aan via de aanmeld button. Na het aanmelden nemen we persoonlijk contact met je op om de inschrijving te voltooien.

Ben jij er nog niet zeker van of deze leergang past bij jouw leervraag? Neem dan contact met ons op om vrijblijvend kennis te maken via academie@planb-advies.nl of telefonisch 088-0998901. We plannen dan een gesprek op een voor jou passend moment, online of bij ons op kantoor.

Deze leergang bieden we ook incompany aan, afgestemd op de dynamiek van de eigen organisatie.

Enthousiast geworden om aan de slag te gaan met meer regie en impact op jouw projecten? Meld je dan nu aan. Aanmelden
Meer weten over "Leergang Senior Projectmanagement". Download onze brochure in PDF. Download PDF

Ook interessant