Intervisietraject met coaching

Loop je als projectmanager tegen drempels aan in de complexe projecten die je leidt? Heb je het idee dat je meer uit je rol als projectmanager kunt halen? Of wil je juist handvatten om mensen meer tot hun recht te laten komen binnen hun rol in het projectteam? In het coaching- en intervisietraject van de Plan B Academie spar je met andere ervaren projectmanagers en staat een ervaren coach je bij om jouw leiderschapskwaliteiten verder te ontwikkelen en te benutten.

 

Intervisie én coaching
Dit traject omvat zowel intervisie met een groep gelijkgestemde deelnemers als individuele coaching. Een perfecte combinatie voor persoonlijke groei. Waar bij intervisie het leren van en met elkaar centraal staat, focussen we tijdens de individuele coaching op het toepassen en eigen maken van nieuwe vaardigheden voor een grotere impact van jouw leiderschap. Tijdens het hele traject krijg je praktische handvatten aangereikt om deze toe te passen in jouw projecten.

Thema’s
De intervisiebijeenkomsten worden georganiseerd aan de hand van thema’s in de overlappende leerdoelen van de deelnemers op het gebied van interactie en emotie. Voorbeelden zijn: regie voeren over jezelf, het voeren van lastige gesprekken en politieke spellen in je project. In de bijeenkomst wordt gewerkt aan bewustwording en bijleren. Tijdens de individuele coaching spitsen we dit nog meer toe op jouw persoonlijke voorkeuren en situatie.

Intervisie draagt bij aan het reflecteren op je persoonlijke handelen, je eigen gedragspatronen te herkennen die belemmerend of bevorderend zijn en concrete oplossingen te bedenken. Ook leer je hoe je deze vorm van intervisie kan toepassen in je eigen projecten en projectteam. Door verhelderende vragen te stellen, feedback te geven en te ontvangen.

Zo ziet het traject eruit

  • De intervisiegroep bestaat uit minimaal 4 en maximaal 6 deelnemers.
  • Iedere deelnemer start met een intakegesprek. In dit gesprek definiëren we je leerdoelen en spreken we over behoeftes en verwachtingen.
  • Het traject bestaat afwisselend uit een intervisiebijeenkomst van ca. 3 uur en een individueel coachgesprek van 1,5 uur.
  • In totaal zijn er 4 bijeenkomsten, 4 coachgesprekken en een eindgesprek, binnen een doorlooptijd van circa 6 maanden.
  • De deelnemers bepalen samen de route naar hun leerdoelen en krijgen praktische handvatten aangereikt om toe te passen in hun eigen projecten.

Voor wie?
Het coaching- en intervisie traject is ontwikkeld voor projectleiders/projectmanagers in een technische omgeving die:

  • een technische opleiding op minimaal HBO-niveau hebben behaald;
  • minimaal 3 jaar ervaring hebben met het leidinggeven aan een projectteam;
  • het leuk vinden om vakgenoten te ontmoeten, ervaring uit te wisselen en te leren van én met elkaar.

Waar?
De individuele coachgesprekken en intervisie bijeenkomsten vinden plaats op het sfeervolle kantoor van Plan B in Amersfoort. Een projectbezoek kan onderdeel uitmaken van het traject.

Interesse
Spreekt je dit aan en ben je benieuwd wanneer de volgende groep van start gaat? Of wil je eerst een vrijblijvend gesprek om te ontdekken hoe dit traject bijdraagt aan jouw persoonlijke ontwikkeling? Neem dan contact met ons op via academie@planb-advies.nl of telefonisch via 088-0998901.

Liever alleen coaching? Lees meer over de mogelijkheden.

Persoonlijke Coaching

Meer weten?

Ook toe aan een volgende stap in projectmanagement en wil je meer informatie ontvangen? Vul onderstaand je gegevens in en je krijgt binnen 48 uur een reactie.

Of neem contact op met Juliëtte

Ook interessant