Aanpak

Staat uw bedrijf aan de vooravond van een project of programma met een groot strategisch belang? Een project in bouw of procestechnologie dat plaatsvindt in een kwetsbare omgeving? Heeft u te maken met een lopend project dat maar niet van de grond wil komen of niet het gewenste resultaat bereikt? Dan is het tijd voor projectmanagement van Plan B. 

Op weg naar die stip op de horizon
Opdrachtgevers schakelen Plan B in voor projecten waarbij het bedrijf een duidelijke stip op de horizon heeft gezet. Projecten die het bedrijf klaarstomen voor de toekomst; voor groei, voor verduurzaming, om innovaties te integreren. Denk aan de uitbreiding of bouw van een nieuwe fabriek, een nieuwe terminal, de realisatie van een scale-up. Complexe opgaven met grote belangen en verschillende belanghebbenden.

Dergelijke projecten sluiten vaak niet aan bij de core business van het bedrijf, maar kunnen deze wel ingrijpend verstoren. Er is een tijdelijke projectorganisatie nodig om het project tot een goed einde te brengen. Veel bedrijven hebben geen of onvoldoende ervaring in huis voor het projectmanagement hiervan. Plan B heeft zowel de mensen als de expertise om die tijdelijke projectorganisatie succesvol naar het eindresultaat te leiden. 

De projectmanagers van Plan B
Onze projectmanagers zijn hoogopgeleide technici die bovenal in staat zijn om leiding te geven aan een projectteam vanwege hun duidelijke focus op de menselijke inbreng en samenwerking. Er zijn verbindingen nodig waarin ieders talent wordt benut. In het spel van belangen, posities en besluitvorming sturen ze aan en zorgen ze voor draagvlak. 

Een Plan B projectmanager fungeert als sparringpartner van de opdrachtgever. Hij of zij zoomt onbewust regelmatig uit om te checken: dragen we nog steeds bij aan het hogere doel?

Ons gedachtengoed HRP
Onze projectmanagers zijn goed bekend met de vele toegepaste projectmanagement methodes. Ze kennen ook de beperkingen ervan. Daarom voegen we altijd onze eigen projectfilosofie High Reliability Projectmanagement  toe. HRP stroomt door ons bloed en blijkt keer op keer succesvol in kwetsbare en risicovolle omgevingen waar het zo belangrijk is dat de normale operatie niet in gevaar komt. Op vliegvelden, in de procesindustrie, de farmaceutische- en voedingsmiddelenindustrie, maar ook bij de (ver)bouw van kantoren en hotels.

HRP maakt de projectorganisatie namelijk bewust van principes en competenties waarmee fouten voorkomen kunnen worden. En vaak schuilen die in de gedragingen van mensen: door bijvoorbeeld verontrustende signalen niet uit te spreken of door op basis van aannames te werk te gaan. HRP is ontwikkeld om een effectieve projectcultuur te realiseren.

Maatwerk oplossingen
Elke opdracht is maatwerk. Wij starten dan ook altijd met een grondige verkenning van de vraag en verdiepen ons in de context. Afhankelijk van de vraag levert Plan B een projectmanager of bieden we een totaaloplossing. Bij dit laatste leveren we naast een projectmanager aanvullende rollen waar menskracht in uw organisatie niet beschikbaar is: denk aan een kostendeskundige, planner, inkoper, documentcontroller, projectmanager of assistenten in die rollen. 

Van gedachten wisselen?
Neem contact op, we komen graag bij u langs!

Meer weten?

Ronald Warmerdam is een gedreven projectmanager die zijn sporen heeft verdiend in projectmanagement. Ronald zijn werkwijze kenmerkt zich door de vraag van de opdrachtgever eerst uitvoerig te verkennen en helder te formuleren. Meer over Ronald
Neem contact op met Ronald

Blijf op de hoogte

Ook interessant