Home / Cases / Vialis

Vialis

Vraag
De nieuwe algemeen directeur van Vialis stond in 2008 voor een enorme uitdaging om van een zeer verliesgevend onderdeel van Volkerwessels in korte tijd een gezond en winstgevend onderdeel te maken.  De nieuwe directeur heeft Plan B gevraagd mee te denken in de nieuwe structuur en cultuur voor de organisatie.

Aanpak
In de visie van Plan B is het van cruciaal belang dat strategie, structuur, processen, systemen en gedrag (cultuur) elkaar versterken. Tevens geloven wij in teamwork. Een organisatie in crisis vraagt een stevig team dat kan omgaan met tegenslag, elkaar helpt en elkaar scherp houdt. De leider van een nieuw team heeft grote invloed op het wel of niet slagen van het team.

In meerdere sessies met de algemeen directeur hebben we op basis van analyse van strategie, structuur, processen en systemen en gedrag (cultuur) samen met de algemeen directeur meerdere scenario’s en ontwerpcriteria opgesteld voor de nieuwe organisatie. Hierin speelde een cultuurverandering (ondernemerschap, klantgerichtheid, innovatie) een belangrijke rol. De organisatie is uiteindelijk gekanteld richting een Business Unit structuur en er zijn nieuwe Business Unit directeuren aangenomen.

Bijna het gehele managementteam bestond uit nieuwe mensen met beperkte ervaring in de branche en dergelijke functie. Plan B heeft de BU directeuren gecoacht in de gewenste cultuur en in een 5 tal teamsessie van twee dagen is gewerkt aan een High Performance team (hoog leer-,prestatie- en strategisch vermogen)

Het team is in staat geweest op een ondernemende manier en door middel van het nemen van lastige keuzes nieuw elan in de organisatie te brengen.

Resultaat
Vialis is binnen anderhalf jaar gegroeid van een  verlieslijdend bedrijf  naar een winstgevende organisatie met een enorm potentieel voor de toekomst.

 

Opdrachtdetails

Omschrijving:    Ondersteuning directieteam bij teamvorming en cultuurverandering
Opdrachtgever:  Vialis, werkmaatschappij van VolkerWessels
Jaar:                     2008

 

Meer weten?

Neem contact op met Bernard.

bsluis@planb-advies.nl
+31 (06)-15 00 15 04

Bernard is organisatieadviseur in zeer diverse verandervraagstukken. Hij is gedreven in het losmaken van passie, ambitie en wilskracht bij mensen. Lees meer

Bekijk ook