Maak kennis met Joost Veltmaat

In februari 2021 is het Plan B team uitgebreid met Joost Veltmaat. Joost is meteen aan de slag gegaan als projectmanager van een tweetal projecten.  Beide projecten betreffen scale up’s: de business groeit en de bedrijfs- en productieprocessen moeten hier op worden aangepast, zodat ze nu en in de toekomst kunnen blijven groeien. Plan B geeft de opdrachtgevers zowel advies ten behoeve van de optimalisatie van het proces als het verzorgen van het projectmanagement van de bouw van verschillende installaties.

Om Joost beter te leren kennen hebben we een aantal vragen voorgelegd. Hoe hij denkt over de volgende dilemma’s lees je hier.

Creatief of analytisch?

Analytisch. Deze expertise heb ik nodig om gedegen afwegingen te maken binnen een project. Vanuit de analyse kom ik tot creatieve oplossingen.


In het middelpunt of terughoudend?

Ik sta niet zo graag in het middelpunt van de belangstelling, dus in eerste instantie terughoudend. Maar als de situatie of rol er om vraagt dan zal ik zeker naar voren stappen.


Aanschouwend of direct?

Hier moest ik even over nadenken! Uiteindelijk denk ik toch aanschouwend. Ik neem graag de tijd om een ieder zijn standpunt te laten toelichten om tot een afgewogen keuze te komen.


Spontaan of gereserveerd?

Van nature ben ik spontaan!


Georganiseerd of improviserend?

Ik ben graag voorbereid zodat ik weet wat ik kan verwachten. Georganiseerd dus!


Koffie of Thee?

Koffie en dan het liefst een cappuccino!


Koffie drinken met Joost? Mail naar jveltmaat@planb-advies.nl

Joost Veltmaat

Achtergrond

“Ik heb in Wageningen internationaal land- en waterbeheer gestudeerd en na mijn studie ben bij Arcadis aan de slag gegaan als Specialist waterbeheer en klimaat. Bij Arcadis ben ik doorgegroeid naar projectleider voor diverse projecten in de gebouwde omgeving.”

Specialisaties

“Scale-up projecten vind ik enorm interessant. Ik krijg er energie van om bezig te zijn met innovatieve projecten die nog niet zijn uitgekristalliseerd. In deze projecten komt mijn unieke combinatie van opleiding en ervaring goed van pas!”

Joost, wat doe je in je vrije tijd?

“Basketbal is mijn passie, zowel spelen als coachen. Ik mag graag winnen, daar krijg ik energie van. Maar de gezelligheid van het vijfde kwart sla ik zeker niet over.”