Maak kennis met Vincent Huigen

Van engineering in de procesindustrie is Vincent doorgegroeid naar projectmanagement in de techniek. De verschillende fase van een project zijn gepasseerd (ontwerp tot realisatie), in onder andere de Utilities en ATEX-omgeving.

Het eerste project dat Vincent voor Plan B doet is bij Green Blocks in Coevorden. Van afvalhout wat Pre Zero heeft verzameld, maakt dit bedrijf klossen voor pallets. Om het hele traject (van grondstof tot eindproduct) in eigen hand te houden, gaat het bedrijf uitbreiden. Dat betekent dat er een shredder lijn wordt opgestart en een aantal productielijnen bij moeten komen. Dit project mag ik leiden van ontwerp tot implementatie.

 

Creatief of analytisch?

Analytisch. Creativiteit laat ik aan anderen over.


Vasthoudend of meegaand?

Meegaand totdat de grens bereikt is, dan wordt het vasthoudend.


Op de voorgrond of bescheiden?

Bescheiden. Als iets loopt laat ik het lekker gaan, maar als de situatie er om vraagt stap ik naar voren.


Teamgericht of taakgericht?

Teamgericht vind ik belangrijker dan taakgericht; als team kun je het totaalpakket aan taken aanpakken, dat lukt niet met een persoon.


Georganiseerd of improviserend?

Georganiseerd. Ik voel me zekerder als het georganiseerd en goed voorbereid is; ik weet dan waar ik naar toe wil werken. Als het nodig is, kan ik wel improviseren, maar ik vind het prettiger als ik er even goed over na kan denken.


Koffie of Thee?

Koffie. Zwart. Thee drink je als je ziek bent.

Ook koffiedrinken met Vincent? Mail naar vhuigen@planb-advies.nl

Vincent Huigen

Achtergrond

Ik heb een opleiding in Chemische Technologie. Vervolgens heb in zowel voedingsmiddelen als chemische industrie bij verschillende productiebedrijven gewerkt en bij diverse ingenieursbureaus als proces engineer. Vanuit daar ben ik doorgegroeid naar projectmanager.

Specialisaties

Ik heb een brede interesse op proces technisch vlak en ben niet gespecialiseerd in een specifieke industrie. Ik vind het vooral interessant om het vak projectmanagement toe te passen in verschillende industrieën: met het team een route uitstippelen en samen iets realiseren.

Wat doe je in je vrije tijd?

Het liefst niet te veel, maar in praktijk doe ik toch wel het een en ander, voornamelijk vrijwilligerstaken voor de verenigingen van de kinderen. Ik ben voorzitter van de jeugdmusicalgroep Colours, waar mijn dochter lid is. Daarnaast ben ik vrijwilliger bij de hockeyclub en volleybalvereniging van mijn zoons, waar ik o.a. training (op laag niveau) heb gegeven. Verder ligt er nog een brommer die ik nog een keer in elkaar wil zetten en wil ik weer gaan boulderen als de nieuwe boulderhal in Apeldoorn geopend is.