Ellemieke van VlietProjectmanager

Ellemieke

Eigenlijk neigde ze altijd naar een mensgerichte studie zoals psychologie of sociologie, maar omdat ze naar eigen zeggen ‘beter was in techniek’ koos ze voor Bouwkunde in Delft. Tijdens haar bachelor volgde ze alsnog wat vakken ontwikkelingspsychologie, vanwege grote interesse in de manier waarop je mensen in beweging brengt met architectuur. Haar carrière speelt zich continu af op het snijvlak van techniek en psychologie: Ze stond aan de wieg van een nieuwe ontwerpstudio, ze gaf les op de kunstacademie en een middelbare school, begeleidde een nieuwbouwproject op een basisschool en gaf leiding bij een telecombedrijf.

Ellemiekes voorkeursprofiel voor samenwerking is geel en groen. Ze is een bemiddelaar; soms introvert, soms extravert. Vol ideeën, zeer gemotiveerd, objectief, maar altijd met empathie voor anderen. Haar doelstelling is verbondenheid. Dat bereikt ze met een bescheiden opstelling en professionele drive.

Ellemieke is een zeer betrokken en nieuwsgierige (project)manager. Haar universitaire bouwkundige achtergrond en analytische vermogen helpen haar snel achterliggende problemen en doelstellingen te doorgronden. Om deze vervolgens te vertalen naar een praktische aanpak.Zij is goed in staat technische teams en partijen te verbinden en effectief te laten samenwerken. Ellemieke krijgt energie van het gezamenlijk ontwikkelen van een werkwijze/structuur, die zowel leidt tot resultaat als werkplezier. Ze heeft de nodige ervaring in het leidinggeven aan technische teams in verandering. Haar passie voor dans heeft haar geleerd het ene moment flexibel mee te bewegen en het andere moment strak maat te houden.