Home / Projectmanagement / Diensten

Diensten

Projectmanagement volgens Plan B Advies

Onze projectmanagement aanpak kenmerkt zich door een effectieve integratie van techniek en psychologie. We besteden uiteraard aandacht aan een goed doordachte en realiseerbare technische oplossing. Maar juist ook aan het ontwikkelen van een effectieve projectcultuur. Daarmee zorgen we voor onderling vertrouwen, sociale veiligheid en effectief gedrag op de bouwplaats.

Sinds 2010 ontwikkelt Plan B Advies hiervoor de projectmethodiek “HRP”. Dit staat voor High Reliability Projectmanagement. Deze aanpak is bijzonder succesvol gebleken in kwetsbare en risicovolle omgevingen zoals vliegvelden, datacentra, musea, de levensmiddelen- en farmaceutische industrie en ziekenhuizen.

Het ene project is het andere niet. Daarom leveren wij uitsluitend maatwerk. Onze projectmanagers zijn goed bekend met de vele toegepaste projectmanagement methodes. Daardoor kennen ze ook de beperkingen ervan. Plan B Advies past daarom alleen toe wat bijdraagt aan het behalen van de gewenste resultaten voor uw bedrijf, en voegt daar HRP aan toe.

Heeft u een vraag over een lopend project dat maar niet van de grond wil komen of niet het gewenste resultaat bereikt? Staat u aan de vooravond van een nieuw project of programma maar heeft u nog geen idee hoe u het projectmanagement moet organiseren?

Wilt u van gedachten wisselen over uw project? Neemt u dan contact op, we komen graag bij u langs!

De HRP principes

  1. Gevoeligheid voor de operatie
  2. Gerichtheid op verstoringen
  3. Alert op simplificeren
  4. Veerkracht
  5. Respect voor expertise

Condities

  • Gemeenschappelijke referenties
  • Redundantie
  • Relaties centraal
  • Geïnformeerde cultuur

Wij hanteren deze principes en condities niet alleen, maar zijn in staat om dit in korte termijn in het gedrag van de projectteamleden te krijgen.

Meer weten?

Neem contact op met Juliette.

jcortet@planb-advies.nl
+31 (0)6 23 84 37 54

Juliëtte is een bevlogen projectmanager en kenmerkt haar projectmanagement stijl door betrokkenheid en een motiverende aanpak. Lees meer