Hallo Zomer! Deel 5: Tymen Pater

Het is zomer. En dus vakantietijd. Tijd voor jezelf en om je batterij weer op te laden. Een manier om te ontspannen en hernieuwde energie op te doen, is door het lezen of luisteren van een goed boek of podcast. In onze 6-delige serie ‘Hallo Zomer’ nemen onze collega’s je mee in hun plannen voor deze zomer en delen ze hun lees-en luistertips. Ontspan en neem de tijd voor jezelf. Hallo zomer!

In dit deel schetst Tymen ons zijn ideale vakantie. Wat zijn zijn uitdagingen voor deze zomer?

Wat ga jij doen deze vakantie?

Een aantal dagen door de Dolomieten van hut naar hut hiken en aansluitend een aantal dagen rondom Bozen in Italië verblijven.


Waarom?

Ik kom echt tot rust als ik actief in de natuur ben. In Nieuw-Zeeland heb ik het hiken ontdekt. Nu probeer ik ieder jaar een mooi tocht te maken en lekker basic te overleven. Vooral de fysieke uitdaging vind ik leuk, in plaats van het mentale wat het jaar door de uitdaging is.


Welk boek of podcast staat op jouw lijst deze zomer?

Dat valt mooi op z’n plaats met waarom ik een hike vakantie doe: ‘Can’t hurt me’ van David Goggins.


Hoe kom je op dit boek?

Ik wil ooit nog eens een Ironman triatlon doen. Ik weet nu al dat dit het uiterste van me zal vragen. Onbewust heb ik mijn uiterste al tijdens mijn wedstrijdroeijaar opgezocht, maar dat kwam vooral door het team en de coaches die daarvoor zorgde en niet mijn eigen motivatie. Can’t hurt me gaat deels over de struggles die David vanaf jonge leeftijd onderging en hoe hij in korte tijd van een niet sportende 150kg wegende man een Navy SEAL werd en verder.


Wat stel jij je ten doel deze vakantie?

Na die corona jaren ga ik er lekker van genieten deze zomer. Met dit warme weer ben ik al veel avonden buiten in het park of op een bootje in de grachten van Utrecht. Een aantal weken terug waren vrienden uit Europa bij me langs in Utrecht. Ze waren helemaal versteld van hoe mooi Utrecht is met al het groen, de architectuur, de grachten en de fietsen. Dit helpt altijd weer om je eigen stad te blijven waarderen en dat je niet de halve wereld hoeft over te gaan om wat moois te zien.


En tot slot: Waarom Plan B?

Ik blijf me verbazen over de ruimte die ik krijg om zelf regie over mijn werk en leven te voeren. Alles is te bespreken en tot zover mogelijk wordt er meegedacht met wat ik wil. Ook al is het mijn eerste werkgever, ik weet dat ik hier ontzettend goed zit!

Tymen Pater

Tymen Pater is een betrokken en positief ingestelde projectmanager. Door zijn enthousiasme en oprechte interesse in mens en techniek voelen mensen zich verbonden en gewaardeerd. Met zijn achtergrond in bouwkunde, projectmanagement en Innovation Science, weet hij abstracte ideeën door te vertalen naar concrete plannen. Ook is hij goed in staat om overzicht en structuur aan te brengen in een project. En hier vervolgens op te sturen. Tymen heeft zowel ervaring in het opzetten van de projectadministratie en document control, als ook het toezicht op de uitvoering van (bouw)projecten. Hij krijgt dan ook energie van het maken van plannen die begrepen worden en die uitvoerbaar zijn.

Gerelateerde berichten