Leestips van Martijn te Roller

Ik ben inmiddels ruim 20 jaar werkzaam in de bouw- en vastgoedwereld. Ik krijg energie van doelen stellen én deze samen bereiken. De kracht van een project of afdeling zit in het collectief. Alle betrokkenen dragen bij en ieders inzet is waardevol. Zo kom je tot resultaten! Op dit moment kan ik deze passie inzetten bij Topcon.

Meer over Martijn

Mijn boeken top 3

De Ladder – Ben Tiggelaar
Genre: gedrag /psychologie

Waar gaat het boek over?
3 praktische stappen om een verandering in je lezen (gedrag) door te voeren met een blijvend effect. Dus niet: ik heb het voornemen om minder chips te eten tijdens het lezen van boeken, maar een stappenplan om dit ook echt te bereiken, inclusief een praktijkgids.

Waarom moeten wij het boek ook lezen?
Omdat jij ook wel iets in je leven hebt wat je wilt veranderen. Vooral dat ene wat je al meerdere keren geprobeerd hebt, maar nog nooit is gelukt. Lees het boek, pas het toe en… het werkt!

Project Managers Geheimen – Mariëlle de Groot
Genre: bedrijfsorganisatie

Waar gaat het boek over?
Het zijn inspirerende, leuke en vooral praktische verhalen over allerlei facetten van Projectmanagement in maatschappelijke projecten waarin Mariëlle tegelijkertijd haar P8 ® Projectaanpak deelt met haar lezers. Elk verhaal bevat een waardevolle les, waardoor je weet ‘wat werkt wel’, zodat je dit meteen kan toepassen.

Waarom moeten wij het boek ook lezen?
Omdat je nooit uitgeleerd bent. Het ene verhaal herken je, omdat je dit zelf ook al eens hebt meegemaakt, het volgende verhaal is praktisch toepasbaar in jouw huidige project. Echt, je zal ervan verstelt staan!

Het Leven, dat is pas topsport  – Sanne van Paassen
Genre: carriere en succes

Waar gaat het boek over?
Sanne past de tools en technieken uit haar topsportervaring (o.a. winnaar wereldbekerklassement veldrijden 2010-2011) toe op het echte leven, ze noemt dit haar peakperformancemethode. In 7 stappen leer je als een ware topsporter je leven meer glans te geven. Ik leerde onder andere om vooral niet te streng voor mijzelf te zijn (dooddoener, maar echt nuttig) en om te ‘vogeltjeskijken’ tijdens het hardlopen.

Waarom moeten wij het boek ook lezen?
Om erachter te komen wat ‘vogeltjeskijken’ is en hoe jij dit kan toepassen in jouw leven. Het boek brengt je meer in verbinding met jezelf en daagt je uit om hier praktisch mee aan de gang te gaan. Dus als je weleens het idee krijgt dat het leven aan je voorbij vliegt, helpt Sanne jouw om meer te leven in het hier en nu!

Martijn te Roller

Doen

Tijd doorbrengen met mijn vrouw en gezin zijn belangrijk voor mij. De kwaliteit van dit soort momenten zit ‘em in de eenvoud, bijvoorbeeld een stukje varen met de boot, even het dorp in om een bakje koffie te drinken of simpelweg een spelletje doen. Rammen op een drumstel (volgens de mensen om mij heen 😊 , ik noem het drummen) is een heerlijke uitlaatklep, even in mijn eigen wereld. 

Verder houd ik ervan als de zon schijnt en kan ik genieten van humor/plezier maken met elkaar. Soms staan we in de keuken van ons huis zo hard te gillen van plezier/lol maken, dat ik blij ben dat onze buurvrouw slechthorend is.

Lezen

Ik ben van huis uit eigenlijk helemaal niet zo’n lezer. Ik had een beetje dyslectische neigingen waardoor lezen mij helemaal niet trok. Maar toch heb ik de laatste jaren een steeds groter wordend aantal boeken verslonden. Mijn tips vind je hiernaast. Doorgaans lees ik 1 of 2 avonden per week ’s avonds ‘gewoon’ aan de keukentafel. Een beetje onderuit in mijn stoel met een zak chips erbij 😊 . Daarnaast lees ik dagelijks in de Bijbel, wat mij rust en perspectief biedt.

Genre

Ik lees de laatste tijd meer managementachtige boeken (vanwege een managementopleiding die ik volg), maar doorgaans lees ik wat meer religieus getinte boeken. Liefst boeken die een beetje schuren met de gangbare zienswijze. Daarmee kan je je eigen visie aanscherpen en word je aan het denken gezet.

Neem contact op met Martijn