Bartiméus

Bartiméus is een landelijk werkende organisatie voor blinden en slechtzienden. Op een groot binnenstedelijk nieuwbouw project werd men acuut geconfronteerd met een capaciteitsprobleem. Het project bevond zich op dat moment in de VO-fase en moest verder uitgewerkt en uiteindelijk gerealiseerd worden. Het ontwerp omvatte woningen, een logeerhuis, een school, een gebouw voor Sport, Activiteiten en Studie en een multifunctioneel centrum voor onderzoeken en behandelingen.

Samen met de opdrachtgever is er een plan gemaakt. De projectmanager van Plan B is de kar tijdelijk gaan trekken. Ondertussen kon de organisatie op zoek naar een nieuwe interne projectmanager. De projectmanager van Plan B heeft een faseringsplan gemaakt (bestaande uit 3 stappen) om te zorgen dat de bewoners op de campus konden blijven wonen terwijl de bouw doorging.

De opgelopen achterstand werd beperkt en daar waar mogelijk ingelopen binnen budget. De aandacht voor de specifieke doelgroep waarvoor gebouwd werd, is geborgd in de gebouwen (o.a. verlichting, toegankelijkheid, akoestiek, comfort, gebruikersvriendelijkheid etc.). Door constructief overleg met de gemeente werd de procedure wijziging bestemmingsplan soepel doorlopen. Tenslotte is het projectdossier opgezet en de EU aanbesteding opgestart zodat de nieuwe projectmanager een goede start kon maken met een zorgvuldige overdracht van kennis en ervaring.

Projectdetails
Omschrijving:Binnenstedelijke nieuwbouw t.b.v. blinden en slechtzienden
Opdrachtgever:Bartiméus
Investering:€ 25 miljoen
Jaar:2009
Rol van Plan B:Interim projectmanagement

Ook interessant