Datacenter KPN Aalsmeer

KPN wilde in de snelgroeiende markt van datacentra haar marktaandeel vergroten. Dit vraagt om innovatieve datacentra met hoge beschikbaarheid. KPN kwam in deze nieuwe markt voor projectmanagement uit bij Plan B Advies. Vervolgens realiseerde Ronald Warmerdam als projectmanager het nieuwe datacenter in Aalsmeer. Hij zorgde ervoor dat hij in korte tijd de business van datacentra goed begreep voordat hij begon om succesvol te kunnen zijn.

Snel opleveren bleek het belangrijkste criterium voor dit project. Hiervoor zette Ronald in op communicatie. Hij zorgde voor korte lijnen tussen verschillende partijen, zoals het ontwerpteam, de aannemer en de beheerorganisatie. De bouw kon hierdoor starten zonder definitief ontwerp. Dit leverde grote tijdswinst op, in tegenstelling tot een reguliere aanpak.

Het resultaat was een uitzonderlijk snelle en voortijdige oplevering. Ook tijdens de oplevering bleken de korte lijnen waardevol. Zo zorgde goede afstemming met verkoop ervoor dat klanten de opgeleverde delen gelijk in gebruik namen.

Meer weten over wat Plan B Advies voor u kan betekenen? Neem contact met ons op.

Projectdetails
Omschrijving:Ontwerp en bouw van een datacenter
Opdrachtgever:KPN
Investering:€ 60+ miljoen
Jaar:2008-2010
Rol van Plan B:Projectmanagement

Ook interessant