Uitbreiding FrieslandCampina Beilen

FrieslandCampina in Beilen besloot haar productiecapaciteit van babymelkpoeder te vergroten als gevolg van toenemende vraag. Daarnaast waren er stringente hygiëne-eisen. Een grote opgave voor alle betrokkenen. Plan B Advies was met Ronald Warmerdam, Denise Schrader en Paul van der Plas met meerdere mensen actief op dit project. Zij namen het projectmanagement, verschillende deelprojecten en de projectplanning voor hun rekening.

Veilig werken, zowel in het veld als qua hygiëne, speelde een cruciale rol. Daarom is er in overleg besloten een safety room te bouwen. Verschillende mensen brachten hier personeel interactief op de hoogte van het veiligheidsbeleid. Deze nieuwe manier bleek zo effectief dat dit nog steeds op deze wijze gebeurt. Bovendien werden hygiënerisico’s onder de aandacht gebracht bij personeel voordat zij werkzaamheden uitvoerden middels videomateriaal. Dit leidde tot bewustwording en veilig gedrag.

Het project realiseerde uiteindelijk een uitbreiding in de vorm van een nieuw gebouw. Hier worden ingrediënten gemengd, volautomatisch getransporteerd en belandt het ten slotte via vullijnen in consumentenverpakkingen. Palletiseermachines zorgen er vervolgens voor dat het op transport kan. Een resultaat waar het projectteam en de locatie trots op mag zijn.

Meer weten over wat Plan B Advies voor u kan betekenen? Neem contact met ons op.

Projectdetails
Omschrijving:Ontwerp en bouw verpakkingsfabriek voor babyvoeding
Opdrachtgever:Royal FrieslandCampina
Investering:€ 75+ miljoen
Jaar:2014 - 2017
Rol van Plan B:Overall projectmanagement, planning & document control

Ook interessant