Even van de wereld. De sabbatical van Joost Veltmaat.

Onze collega Joost Veltmaat heeft zich altijd al voorgenomen een sabbatical te nemen zodra hij van baan zou wisselen. Toen hij de switch maakte naar Plan B was het – vanwege corona- niet mogelijk om te reizen. Afgelopen maand is Joost op reis gegaan en gaat zijn lang gekoesterde wens in vervulling. Benieuwd waarom hij dit doet en waar de reis naar toe gaat? We hebben Joost een aantal vragen voorgelegd.

Waarom een sabbatical?

Toen ik bij Plan B in dienst kwam zaten we midden in een pandemie. Vanwege de restricties was het toen dan ook niet mogelijk om te reizen. Nu de landsgrenzen weer open zijn zie ik er heel erg naar uit om volledig vrij te zijn van de gedachte welke werkzaamheden ik achterlaat en wat er op me wacht voor als ik weer terugkom.

‘Plan B geeft mij het vertrouwen dat ik na mijn reis met een mooi en uitdagend project mag starten, met daarbij de zekerheid dat ik altijd kan terugvallen op mijn collega’s.’

Waarom juist nu?

Mijn lopende projecten – bij Ynsect en Lamboo-Siemens zouden eind februari aflopen. Dit was een mooi moment om mijn lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan.


Waar ga je naar toe en wat ga je doen?

Ik start in Auckland Nieuw-Zeeland en vlieg terug vanaf Seoul Zuid-Korea. Alles daartussen kan ik vrij invullen. Ik wil in ieder geval tijd doorbrengen in Nieuw-Zeeland, Australië en een derde land in Zuidoost-Azië. 

Ik ga zonder gedetailleerd plan op reis. Het idee is om  lokale contacten op te doen en op basis daarvan de cultuur te ervaren en de mooiste plekjes van het land te ontdekken. 


Waar ga je je op richten?

Ik hoop dat ik de rust kan vinden om terug te krijgen op mijn eerste twee intensieve, leerzame en mooie jaren bij Plan B en daarnaast het werk voldoende los kan laten om ontspannen te reizen en maximaal te genieten.


Waar kijk je het meest naar uit?

De rust van hiken in de uitgestrekte natuur van Nieuw-Zeeland en Australië. En de afwisseling met  met outdoor activiteiten zoals canyoning (een combinatie van klimmen, springen, zwemmen, glijden en abseilen), raften, mountainbiken, mogelijk een skydive en wat verder op mijn pad komt.

En natuurlijk de kennismaking met de lokale cultuur, het ontmoeten van medereizigers 😃.


En tot slot: wil je nog wat zeggen tegen je collega’s?

Ik wil ze vooral veel succes wensen met de lopende projecten. Af en toe zal ik tijdens een boardsessie inloggen om te horen hoe het met iedereen is en verslag doen van mijn avontuur.

Ik kijk ernaar uit om in augustus vol energie met een collega in een nieuw project te starten!

 

Gerelateerde berichten