Ÿnsect Ermelo

Ÿnsect is wereldwijd pionier in de productie van duurzame ingrediënten verkregen uit insecten. De Ermelose vestiging kweekt op industriële schaal Alphitobius diaperinus (ook wel bekend als de buffalo kever) en verwerkt de larven tot ingrediënten die in voeding worden gebruikt. Door de geringe CO2-uitstoot en het toepassen van ‘vertical farming’ (dat leidt tot minder waterverbruik) draagt zij bij aan de hervorming van ons mondiale voedselsysteem.

In Ermelo wordt jaarlijks meer dan 1.000 ton voedingsingrediënten geproduceerd. Door de groeiende vraag en veranderende markt op het gebied van (plantaardige) voeding groeit ook de vraag naar de voedingsingrediënten van Ÿnsect. Om te kunnen voldoen aan deze groeiende vraag is het noodzakelijk om zowel de productiecapaciteit te verhogen en de kweek- en verwerkingsprocessen te optimaliseren. Momenteel wordt er gewerkt aan een opschaling van de productiecapaciteit naar 20.000 ton.

Plan B is in verschillende rollen betrokken bij de opschaling van de operationele productieprocessen.

https://www.bnr.nl/podcast/voeding-van-morgen/10438102/alternatieve-eiwitten-in-2050-geen-vlees-maar-algen-op-je-bordMeer weten over insecten als vervanger van dierlijke eiwitten zoals kip, vis, rund en varken? CEO Tom Mohrmann is voor een podcast geïnterviewd door BNR Nieuwsradio over Voeding van Morgen. Luister hier naar de podcast.

Projectdetails
Omschrijving Projectmanagement en advies ten behoeve van het opschalen van diverse operationele productieprocessen
Opdrachtgever Ÿnsect -Protifarm
Investering Confidentieel
Jaar 2020-heden
Rol Plan B Projectmanagement, procurement en advies

Meer weten?

Neem contact op met Anas

Ook interessant