Hallo Zomer! Deel 2: Juliëtte Cortet

Het is zomer. En dus vakantietijd. Tijd voor jezelf en om je batterij weer op te laden. Een manier om te ontspannen en hernieuwde energie op te doen, is door het lezen of luisteren van een goed boek of podcast. In onze 6-delige serie ‘Hallo Zomer’ nemen onze collega’s je mee in hun plannen voor deze zomer en delen ze hun lees-en luistertips. Ontspan en neem de tijd voor jezelf. Hallo zomer!

In deze aflevering krijgen we een inkijkje in de zomer van Juliëtte Cortet, projectmanager en opleidingscoördinator Plan B Academie. Hoe zorgt zij ervoor dat ze deze vakantie haar batterij weer oplaadt en wat zijn haar plannen voor deze zomer?

Wat ga jij doen deze vakantie?

We gaan naar Mallorca met het gezin. #zonzeestrand


Waarom?

Mijn laatste ‘echte’ vakantie is alweer ruim 2 jaar geleden, kort voor het virus zich in ons land meldde. We hebben toen met het gezin Miami en de Florida Keys verkend. Dit was een fantastische vakantie met fijne herinneringen. Dit jaar zoeken we weer zo een zonnig oord op, maar dan wat dichterbij huis.


Actief of relaxen?

Vakantie is voor mij temperaturen boven de 25 graden, luieren en lekker eten. Maar wel afgewisseld met het ontdekken van de schoonheid van de plek waar we zijn.


Welk boek of podcast staat op jouw lijst deze zomer?

Ik ben van het voorjaar begonnen in het boek New Female Leaders van Caroline Glasbergen, maar die is nog lang niet uit dus gaat mee in mijn koffer!


Hoe kom je op dit boek?

Ik heb onlangs een mooi gesprek gehad met een aantal New Female Leaders in de dop. We hebben gesproken over hoe lastig het soms is om ruimte te creëren voor jezelf. Zowel in het werk als in privé situaties is het zoeken naar de juiste balans en momenten hiervoor. Naast mooie voorbeelden staan er ook praktische oefeningen in om je eigen leiderschapsstijl te verkennen. De invalshoek van dit boek spreekt mij erg aan: de noodzaak voor een betere balans tussen feminiene en masculiene leiderschapskwaliteiten bij de leiders in deze wereld en daarmee je eigen authentieke leiderschapsstijl ontdekken.


Wat stel jij je ten doel deze vakantie?

Dit is een thema waar ik deze zomer wat meer mee aan de slag ga, precies door meer ruimte hiervoor te creëren. Daarnaast is het echt te lang geleden dat ik een goede roman of thriller heb gelezen, tips hiervoor zijn nog welkom! Dat wordt dan een luisterboek.


En tot slot: Waarom Plan B?

Zoals Plan B is er geen een, het is letterlijk voor veel mensen een plan b! Naast dat we met een leuke diverse club mensen zijn, is er veel aandacht voor continue persoonlijke groei en ontwikkeling. Je wordt uitgedaagd om verder te kijken dan je comfort zone maar er staat altijd iemand achter je op je op te vangen als je even lijkt te wankelen.

Juliëtte Cortet

Juliette Cortet

Juliëtte Cortet is een bevlogen projectmanager. Ze kenmerkt haar stijl door betrokkenheid en een motiverende aanpak. Juliëtte heeft een achtergrond in zowel bouwtechnische bedrijfskunde als sociale geografie. Hierdoor heeft ze niet alleen aandacht voor het gebouw, maar ook oog voor de omgeving en de wijze van gebruik en beleving. Juliëtte heeft ruime ervaring met maatschappelijk vastgoed en multifunctionele accommodaties. Daarmee is zij inzetbaar in alle facetten van het projectmanagement in de bouw.

Als projectmanager bouwt ze aan goede relaties vanuit respect en wederzijds vertrouwen. Een positieve werksfeer staat bij haar voorop. Door haar Insights Discovery accreditatie is ze goed in staat om verschillen te benutten en teameffectiviteit te vergroten. Op die manier zorgt ze voor kwaliteit en resultaat.

Gerelateerde berichten