Maak kennis met Marco van Zwol

Marco van Zwol mag graag complexe projecten in een complexe omgeving leiden. Brownfield projecten waarbij er verschillende belangen op alle niveaus binnen een organisatie speelt, vindt hij enorm interessant. Niet zo gek dus dat hij de overstap vanuit FrieslandCampina naar Plan B heeft gemaakt. Naast zijn huidige project – die hij vanuit Plan B voor FrieslandCampina leidt- heeft Marco binnen Plan B ook zijn eigen Plan B project waarbij hij zich met name richt op de groei van Plan B in noordoost Nederland.

Creatief of analytisch?

Creatief. Ik hou van creatieve oplossingen, maar vooral van een creatieve weg naar een mooi resultaat.


Vasthoudend of meegaand?

Vasthoudend aan de opdracht, scope van een project. Meegaand als dit de weg naar de oplossing verbetert.


Teamgericht of taakgericht?

Ik geloof 100% in teamwork. Een projectteam draagt zorg voor het resultaat. Het is een cliché; maar de ketting is zo sterk als de zwakste schakel, dus zorg ik er graag voor dat het projectteam goed kan functioneren.


Georganiseerd of Improviserend?

Deze is lastig. Ik werk graag op een georganiseerde manier. Ik denk ook dat je een project goed moet organiseren. Maar soms is improvisatie nodig voor een goede oplossing. Dus eigenlijk passen beide goed bij mij.


Koffie of Thee?

Koffie in de ochtend, wel zwart graag! En thee na de lunch.


Ook een koffie of thee met Marco van Zwol? Mail naar mvanzwol@planb-advies.nl

Marco van Zwol

Achtergrond

Na mijn studie levensmiddelentechnologie in Den Bosch kwam ik tot de ontdekking dat procestechnologie mij het meest aansprak. Ik heb sindsdien, in de rol van projecttechnoloog/proces engineer, veel projecten gedaan in binnen- en buitenland. Pas later heb ik de switch naar projectmanagement gemaakt. Zo heb ik een goede combinatie van vaardigheden ontwikkeld voor mijn werk als senior projectmanager.

Specialisaties

Ik vind het leiden van complexe projecten in een complexe omgeving erg interessant. Liefst met veel stakeholders met verschillende belangen op alle niveaus in een organisatie, van de operator en CEO tot mogelijke klant en alles daartussen. Het uitvoeren van projecten in een brownfield omgeving is hier een mooi voorbeeld van.

Marco, wat doe je in je vrije tijd?

Wij wonen op een fantastisch mooie plek in een opknaphuis. Thuis klussen in en rondom ons huis vind ik erg leuk om te doen. Zo wordt het huis steeds een beetje meer van eigen. Verder wandelen mijn vrouw en ik graag. En vind ik het gezellig om een bordspel te spelen met het gezin. Een mooie vakantie op zijn tijd mag natuurlijk niet ontbreken op deze lijst.

Gerelateerde berichten