Maak kennis met Marco Veenstra

Door zijn analytische vaardigheden is Marco Veenstra in staat om technische en organisatorische uitdagingen snel te doorgronden. Met een flinke dosis aan internationale ervaring in stakeholder management is Marco dan ook een waardevolle aanvulling binnen het team van Plan B. 

Marco deinst niet terug voor het stellen van vragen op detailniveau. Wij gelukkig ook niet, en hebben hem daarom een aantal stellingen voorgelegd.

Creatief of analytisch?

Creatief. Hoewel ik ook graag mag onderzoeken of het beter of anders kan. Dat is de analytische kant in mij. Ik vind het interessant om te creëren. Iets neer te zetten. Met de klant en met het team. 


Vasthoudend of meegaand?

Hangt van de situatie af. Ik vind het belangrijk om aan het begin van een project vertrouwen te winnen. Ik probeer in eerste instantie zo breed mogelijk en divergerend te kijken. Wanneer er een beslissing is genomen, en we een plan van aanpak hebben bepaald, ben ik meer vasthoudend.


Op de voorgrond of bescheiden?

Bescheiden. Ik ben best kritisch, ook op mijzelf. Ik ben niet heel comfortabel in de spotlights maar treed wel op de voorgrond als het nodig is. Ik vind het veel belangrijker om te kijken naar team effort.


Bedachtzaam of direct?

Direct, soms te. Je weet over het algemeen wel waar je aan toe bent met mij.


Teamgericht of taakgericht?

Ik ben van nature taakgericht. Zodra het framework staat, voel ik de ruimte om mijn aandacht te verleggen op de dynamiek binnen het team.


Georganiseerd of Improviserend?

Georganiseerd. Een opgeruimd hoofd brengt rust.


Koffie of Thee?

Thee graag.


Ook een keer thee met Marco drinken? Mail naar mveenstra@planb-advies.nl

Marco Veenstra

Achtergrond

Na mijn studie Engineering Design & Innovation ben ik aan de slag gegaan bij Selmers Industrial B.V. Een internationaal bedrijf dat turnkey oplossingen levert voor het coaten van pijpleidingen. Daar heb ik in ruim tien jaar een gestage groei doorgemaakt door verschillende verantwoordelijkheden te krijgen in steeds complexere en grotere projecten. In deze projecten ben ik altijd betrokken geweest gedurende het gehele traject, van ontwikkeling tot ingebruikname.

Specialisaties

Ik ben analytisch aangelegd en kan vrij makkelijk technische en organisatorische knelpunten doorgronden. Dit helpt mij om tot een doordacht plan van aanpak komen. Daarnaast vind ik het inrichten van de projectorganisatie erg interessant. Dit gaat veelal gepaard met houding en gedrag. Een veld waarin ik me graag verder in verdiep.

Marco, wat doe je in je vrije tijd?

Ik woon samen met mijn vriendin met wie ik 2 zoontjes heb. Sinds corona ben ik fanatiek aan het kickboksen. Heerlijk om zo intensief bezig te zijn. Om te ontspannen ga ik graag met het gezin naar het strand. Na een intensieve werkdag speel ik graag wat op de piano. Je kan me ook veel thuis vinden, een paar jaar geleden hebben we op een unieke plek in Amsterdam Noord ons eigen huis ontworpen. Ik geniet nog elke dag van ons fijne huis. 

Gerelateerde berichten