Maak kennis met Tom Bouckaert

Hoewel Tom bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam heeft gestudeerd, gaat zijn hart toch sneller kloppen van techniek. In het bijzonder bij technische projecten waar het gehele proces van ontwerp naar realisatie moet worden doorlopen. In zijn loopbaan heeft hij vooral veel ervaring opgedaan in werktuigbouwkundige omgevingen. Met name in de petrochemische industrie.

Voor Plan B werkt hij voor Koninklijke Jaarbeurs. Daar heeft hij onlangs de ontmanteling en afkoppeling van Hal 1 inclusief parkeerplaats gerealiseerd. Een mooie opdracht waarbij vastgoed van Jaarbeurs wordt overgedragen aan de gemeente Utrecht ten behoeve van woningbouw op het Jaarbeurskwartier.

 

Creatief of analytisch?

Analytisch. Ik overdenk graag en weeg af waarbij ik probeer een logische volgorde te maken voor mijzelf.


Vasthoudend of meegaand?

Meegaand, los van de kritische vragen die gesteld moeten worden, weten de teamleden (lees: specialisten) zelf wat het beste is.


Op de voorgrond of bescheiden?

Ik neem meestal een afwachtende houding aan.


Teamgericht of taakgericht?

Een lastige. Uiteindelijk richten we ons op een taak, namelijk om het project op te leveren. Maar het is verre van ideaal om project op te leveren zonder goed lopend team.


Georganiseerd of improviserend?

Georganiseerd, goede voorbereiding is meer dan de helft van het werk. Er blijft altijd nog genoeg werk over vanuit onvoorziene gebeurtenissen.


Koffie of Thee?

Koffie. Zwart, sinds kort hoor. Te veel lattes doen ook iets met je gewicht🙃.

 

Ook koffiedrinken met Tom? Mail naar tbouckaert@planb-advies.nl

Tom Bouckaert

Achtergrond

Ik heb bedrijfskunde gestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Na mijn studie heb ik jarenlang gewerkt als projectleider- en manager, van multidisciplainare teams, in werktuigbouwkundige omgevingen gewerkt. Voornamelijk in de petrochemische industrie. In mijn hart voel ik mij meer verbonden met techniek.

Specialisaties

Het begeleiden van multidisciplinaire teams in technische projecten. Dit heb ik voorheen voornamelijk in de petrochemische industrie gedaan. Ik krijg vooral energie van projecten waar vanaf ‘nul’ een ontwerp gemaakt moet worden en er uiteindelijk een eindproduct wordt opgeleverd.

 

Wat doe je in je vrije tijd?

Dan ben ik druk met mijn 3 kinderen en vrouw. Ik speel al jaren piano maar heb pas sinds 2 jaar les. Ik vind het leuk om te ervaren hoe relatief makkelijk je je niveau weer kunt opkrikken.

Verder mag ik graag houtbewerken. Als er tijd over is kan je mij vinden op de houtwerkplaats in Utrecht.

Gerelateerde berichten