Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is als gevolg van groei voortdurend in ontwikkeling. De passagiersgroei ging zo voorspoedig dat de in 2005 nieuwgebouwde terminal al in 2011 weer moest worden uitgebreid. Naast deze uitbreiding van de terminal was er ook behoefte aan een hotel. 

De nieuwbouw bestaat uit een nieuwe voorzone van 2.000 m2 met extra retail– en horecafaciliteiten. Daarnaast is een aanbouw van 2.700 m2 aan de aankomsthal gerealiseerd. En is er 2.700 m2 extra kantoorruimte en een 120 kamers tellend Tulip Inn hotel gebouwd. Veel aandacht is hierbij besteed aan het doorlichten en bespreken van de faseringsplannen. De consequenties zijn met alle disciplines (bouw, operatie, bagage-afhandeling, douane, marechaussee, etc.) inzichtelijk gemaakt en beoordeeld.

Een grondige risicoanalyse van de project- en procesrisico’s is uiteraard ook uitgevoerd. Mede door een zeer intensieve samenwerking met de luchthaven is het project in 2013 op planning en binnen budget opgeleverd. 

Dit project is zo bijzonder omdat, naast de complexiteit en de veelvoud aan betrokken partijen, de dagelijkse operatie van de luchthaven gewoon is doorgegaan. Sterker nog, het aantal passagiers dat via Eindhoven Airport heeft gevlogen is in de projectperiode zelfs toegenomen.

Projectdetails
Omschrijving: Herstructurering Eindhoven Airport
Opdrachtgever: Eindhoven Airport
Investering: € 26 miljoen
Jaar: 2011-2013
Rol van Plan B: Programma- en projectmanagement

Meer weten?

Neem contact op met Ronald

Ook interessant