Hallo Zomer! Deel 3: Herman Krab

Het is zomer. En dus vakantietijd. Tijd voor jezelf en om je batterij weer op te laden. Een manier om te ontspannen en hernieuwde energie op te doen, is door het lezen of luisteren van een goed boek of podcast. In onze 6-delige serie ‘Hallo Zomer’ nemen onze collega’s je mee in hun plannen voor deze zomer en delen ze hun lees-en luistertips. Ontspan en neem de tijd voor jezelf. Hallo zomer!

Deze zomer heeft Herman thuis ook een project lopen. Hoe zorgt hij ervoor dat hij toch ontspant in zijn vakantie?

Wat ga jij doen deze vakantie?

Frankrijk. We zitten een week vlak bij het meer van Annecy en een paar dagen in Riquewihr. Verder moet er wat geklust worden aan het huis.


Waarom?

We vinden Frankrijk een fijn land: niet te ver weg en een prachtige taal en manier van leven. Voor ons echt traditioneel vakantiegevoel. Riquewihr is waarschijnlijk wat minder bekend, het ligt in de Elzas en het wijngebied. We zijn er eerder geweest en het is prachtig daar, dus dat wilden we nog een keer zien.

Het klussen wordt het plaatsen van een schutting en het verven van wat kozijnen. Hopelijk gaat dat allemaal lukken, we gaan het zien.


Actief of relaxen?

Een beetje van beide. We maken zelden plannen en gaan meestal pas kijken wat er te doen is als we op bestemming zijn. Belangrijkste is even echt tijd met elkaar en voor jezelf: dus we gaan altijd wat plekken bezoeken, maar vermaken ons ook prima met zwemmen, boeken lezen en spelletjes doen. Een beetje lekker weer is natuurlijk wel fijn, en we houden van lekker (uit) eten – hoewel vegetarisch eten in de meeste eetgelegenheden in Frankrijk nog niet heel erg makkelijk is.


Welk boek of podcast staat op jouw lijst deze zomer?

Meestal lees ik wat scandinavische thrillers of zo: weinig inhoud maar heerlijk om je gedachten ergens anders op te krijgen. Daarnaast staat deze zomer het boek Less is more op de lijst, van Jason Hickel.


Hoe kom je op dit boek?

Het boek ‘Less is more’ gaat over hoe we moeten leren te ‘ont’groeien. We breken met z’n allen categorisch het ecosysteem af met onze (westerse) manier van leven. In dit boek wordt dit op een indringende manier beschreven, dus ik hoop dat ik er wat van opsteek. Het is het allergrootste probleem van onze tijd, maar het frustrerende voor mij is dat het oplossen ervan moeilijk blijkt te zijn, terwijl het eigenlijk best eenvoudig is: alleen dan moeten we allemaal een aantal verworvenheden weer inleveren.

We proberen thuis om bijna alles op de fiets en met de trein te doen, vegetarisch te eten, heel beperkt te reizen en zo min mogelijk nieuwe spullen te kopen. Op de goede weg dus, maar er is vast meer te halen. Hopelijk steek ik er weer wat van op en bij deze mijn oproep aan de lezer om vooral ook mee te doen!


Wat stel jij je ten doel deze vakantie?

Ik vind het lezen van zo’n serieus boek al best een goed voornemen eigenlijk…


En tot slot: Waarom Plan B?

Ik werk zelf nu bijna vier jaar bij Plan B – met heel veel plezier. Soms werk ik aan een Plan B, maar ook gelukkig vaak aan een plan A. Maar altijd met genoeg uitdaging! Het meest belangrijke is dat er in ons team een natuurlijke drijfveer zit om van en met elkaar te leren en elkaar altijd te helpen en steunen. Ik zie Plan B meer als een familie.

Herman Krab

Herman zijn aanpak kenmerkt zich door zich snel de materie eigen te maken en in overleg met de opdrachtgever te bepalen wat er nodig is voor een succesvol project: succesvol zoals de klant dat voor ogen heeft. Zijn overtuiging is dat een goede en duidelijke sfeer in het projectteam en bij alle aannemers ervoor zorgt dat het resultaat maximaal is. Herman zijn belangrijkste motto’s zijn: afspraak is afspraak, en we helpen elkaar als het nodig is.

Met zijn jarenlange ervaring bij grotere bedrijven is Herman in staat om goed te begrijpen welke belangen er spelen en hoe je dit in je project kunt gebruiken en besturen. Hierbij houdt hij het einddoel altijd scherp voor ogen.

Gerelateerde berichten