Maak kennis met Karim Mainich

Karim is projectmanager bij Ÿnsect, een agri tech scale-up dat ingrediënten uit insecten verwerkt tot voeding voor mensen. In dit project voert Karim een aantal deelprojecten uit om de productieprocessen te optimaliseren en de productiecapaciteit te verhogen.

Een belangrijk element in het productieproces is de keverkweek. Dit onderdeel zorgt voor een constante kwaliteit en aanvoer van de larvenproductie, ook wel de grondstof voor de productie. Dat is aan Karim wel toevertrouwd. Na zijn studie chemische technologie heeft Karim uitgebreide ervaring opgedaan in engineering, waterzuiveringsprojecten en start-ups. Benieuwd wie Karim is en wat hij zoal doet in zijn vrije tijd? Hij stelt zich graag even voor.

Creatief of analytisch?

Analytisch. Ik wil eerst het proces goed doorgronden om vervolgens (creatieve) oplossingen aan te dragen.


Vasthoudend of meegaand?

Meegaand. De kunst is om alle ideeën aan te horen en dan vast te houden aan het plan dat iedereen heeft bedacht.


Op de voorgrond of bescheiden?

Ik ben eerder voorzichtig en terughoudend. Ik sta niet graag in de spotlights maar wanneer een project het nodig heeft om op de voorgrond te treden durf ik mijn rol te pakken, om zo het proces zo goed mogelijk te begeleiden.


Bedachtzaam of direct?

Meer aanschouwend. Het kost tijd om mensen te kunnen doorgronden en te begrijpen welke rol zij vervullen.


Teamgericht of taakgericht?

Taakgericht. In eerste instantie. Vervolgens is er een team nodig om de taken uit te kunnen voeren.


Gereserveerd of spontaan?

Van nature gereserveerd.


Georganiseerd of Improviserend?

Georganiseerd. Ik bereid me graag goed voor om de tijd nuttig te besteden.


Koffie of Thee?

Koffie. Het liefst een lekkere koffie verkeerd.


Ook een koffie verkeerd met Karim drinken? Mail naar kmainich@planb-advies.nl

Achtergrond

Na mijn studie chemische technologie aan de HHS in Den Haag heb ik voor verschillende ingenieursbureaus gewerkt. Daar ben ik betrokken geweest bij (petro)chemische projecten. Als projectmanager bij drinkwaterbedrijven en waterschappen heb ik verschillende start-ups geholpen bij het ontwikkelen van hoogwaardige grondstoffen uit de winning van drinkwater en de reststoffen van afvalwater.

Specialisaties

In mijn werk heb ik veel ervaring opgedaan bij start-ups. De volgende fase (scale-up fase) waarbij je op zoek gaat naar een schaalbaar businessmodel vind ik bijzonder interessant en een uitdagend gebied. 

Karim, wat doe je in je vrije tijd?

Veel tijd doorbrengen met mijn gezin. Als vader van 4 jonge kinderen gaat alle aandacht naar het zien opgroeien van mijn kinderen. Ook houd ik van lekker eten en ga regelmatig met een groep vrienden uit eten. Wanneer ik tijd over heb lees ik graag een goed boek.

Gerelateerde berichten